100 års jubilæum

Lørdag den 1. april 2017 kan AB fejre sit 100 års jubilæum.

Det hele startede i 1917, da nogle visionære folk aflagde Esbjerg et besøg. Meningen med besøget var at stifte en boligforening i lighed med andre danske byer og efterfølgende opføre moderne og tidssvarende boliger.

En stiftende generalforsamling blev afholdt den 1. april 1917. Efter forhandlinger med Esbjerg Kommune blev en grund i Østergade, Knudsgade, Nørrebrogade, Haraldsgade og Valdemarsgade stillet til rådighed og boligforeningens første byggeri med 320 boliger kunne påbegyndes.

Siden har boligforeningen gennemgået en forrygende udvikling og er i dag en stor og professionel boligorganisation med over 3.000 boliger, med klare visioner for fremtiden og en aktiv medspiller i det samfund, vi er en del af.

I anledning af jubilæet vil der fredag den 31. marts 2017 om eftermiddagen blive afsløret et kunstværk ved administrationskontoret. Det er udført af billedhugger Søren West og bærer navnet Øst - Vest med tanke på det gamle mundhelds begyndelse.

Der er også udgivet en bog om boligforeningens historie: Tiden går - Arbejdernes Boligforening gennem 100 år. Bogen er skrevet af historiker Finn Andersen.

Efter afsløringen af kunstværket vil Søren West fortælle lidt om dets tilblivelse og Finn Andersen vil fortælle om hans arbejde med bogen om boligforeningens historie.

Om aftenen vil jubilæet blive markeret med en fest for personale, repræsentantskab og samarbejdspartnere.

Vi er "still going strong" og klar til de næste 100 år.

Tilføjet 28.03.2017

« Gå tilbage